miercuri, 26 august 2009

Bye bye,,, Baby .. Bye byeee,,,

Da... s-a terminat. Ca orice lucru ce are un inceput, are si un sfarsit. Relatia a fost frumoasa sau nu, a implicat sentimente sau nu, tu stii. Dar acum a ajuns la final. Si, cum noi, oamenii, suntem cu totii cu capu'n nori si cu curu'-n sapte luntre, se va intampla foarte rar ca cei doi parteneri sa se sincronizeze si sa ajunga la concluzia ca ar fi cazul sa se desparta in acelasi timp. Si se ajunge inevitabil la situatia X o paraseste pe Y.

Iata topul tacticilor cele mai proaste prin care se despart barbatii.

1."Where are you babe?" - Barbatul este animalul care este cel mai fricos, ceva de genul iepure dar nici chiar asa. Nu ar avea nici odata curajul sa fie directi si sa se desparta pe bune. El va fi din ce in ce mai absent. Nu tu telefoane, nu tu mesaje, no nothin'. Va disparea subit din oras, tara, planeta(daca este nevoie) numai ca sa nu dea nicio explicatie sau sa nu i se puna in spate o asemenea povara. Le va face pe toate in acest timp. Va insela constient pentru a fi sigur ca e bine ce face.. ce face? :) Intre timp el jura iubire pura si "forever", ca totul este in mintea ei si ca este doar ocupat la birou. De ce? ha... Pentru ca e las.
Ca femeie banuitoare, va face tot posibilul sa stie ce se intampla, daca ce a gandit ea este adevarat sau nu. Va face tot posibilul sa-l prinda in fapt... pentru ca el nu e langa ea. Cu cat el se va feri, va avea ceva de ascuns, va clipi de fiecare data cand este tras la raspundere (si alte trucuri prin care ea isi va da seama ca minte) dorindu-si ca rea sa ia initiativa si sa iasa din relatie, femeia va incerca sa-l aduca pe calea cea buna, isi va dori sa-l ajute pe "puisor" sa-si revina. Sfarsitul va fi atunci cand ea se satura sa mai dea totul iar pe el il doare la basca si iese la bere cu baietii.

2. Daca tot suntem la categoria barbatilor fricosi, continuam cu partea in care el incearca sa inventeze atatea scuze incat gaseste una de tot rasul: "Imi placi foarte mult.. dar.. trebuie sa ma regasesc.. in Europa" Promite ca o sa trimita scrisori... Ca o sa se gandeasca numai la ea.. Isi cere miloane de scuze ca este un ciudat si ca ea nu merita asta dar ca este cel mai bine asa [/:)].
Ea fiind o fata intelegatoare il lasa sa plece spunandu-si: "Tocmai a spus ca ma place :D nu are ce sa se intample.. pleaca doar in Europa.." You naive... Si in loc sa-si vada de viata, fetita il va astepta sa se intoarca degeaba... caci el nu se va mai intoarce.

3. Busy.. Very busy. Fiind un om de afaceri.. extraordinar de ocupat (gresala ei fiind, evident, alegerea gresita) de fiecare data el va refuza iesirile la cafele la orele din mijlocul zilelor pentru ca este ocupat la birou. Orice telefon intre orele 09-17 este nepotrivit pentru ca nu are timp, saracutul, nici sa respire. Este foarte scump la vedere, tocmai din cauza ca este foarte ocupat. Daca ea isi doreste un weekend numai cu el.. hmmm.. "Nu este posib il pisi.. sunt foarte prins.. este sfarsit de luna". Daca se insista ea este condamnata pentru constrangere. :)
El se gandeste ca nu are nici o vina, micutul... pur si simplu programul il are foarte incarcat... ea este cea neintelegatoare.

4. ... prea buna pentru.. Fiecare dintre ele a avut parte de cate unul care isi gaseste momentul prost cand sa se desparta si prost cuvintele: "Iubi.. Tin foarte mult la tine... Chiar te iubesc.. offff.. sunt un prost.. nu ma meriti .. nu intelegi.. Eu nu sunt cel mai bun pentru tine". Evident ca "pui/guri/pisi.. etc." incearca sa fie atat de sensibil incat nu gandeste ce "pasarele" scoate pe gura pentru ca isi doreste sa scape cat mai repede.

5. O iubesc pe fosta. Asta este cel mai uzual motiv pe care il folosesc ei pentru a se desparti. In momentul in care ele primesc aceasta "pastila", evident ca nu mai au ce face. Nu mai au cum sa incerce nimic, cum sa sune (oricat ar vrea) pentru ca fosta va fi prezenta, iar, in viata lor. Ei le asigura ca au fost mai mult decat extraordinare, dar, nu se mai poate.. si-au dat seama ca fosta nu le mai iese din cap... si, "hodoronc tronc" o iubesc. Ele sufera.. incearca.. se mint ca o sa se intoarca "barbatul"... dar zadarnice sunt aceste vise.

O despartire din punctul meu de vedere este dureroasa.. oricum ar fi ea, din orice parte ar veni. E foarte greu sa te rupi de cineva (chiar si cand nu mai iubesti) dintr-o data, chiar daca ti-ai gasit ceva nou si mai bun. E ca atunci cand esti bolnav. Boala o depistezi la timp si iei pastile o bucata buna de vreme. Te obisnuiesti sa iei pastile, sa te ingrijesti.. e deja un stil de viata, face parte din viata ta. Te vindeci.. Viata nu mai e aceeasi.. te obisnuisei asa si iti e foarte greu sa o iei de la capat..
E foarte greu sa gasim un barbat sincer si atunci cand o face inseamna ceva... Inseamna ca a incercat sa faca ceva si ca s-a implicat. E cu atat mai greu ca o femeie sa fie sincera.. Dar atunci cand incepe ceva trebuie sa si termine.. Si cand va simti ca nu mai merge termina fara explicatii stupide si fara tactici prostesti aflate de la prietene.

vineri, 7 august 2009

De ce ... ?

"Babe I'm Gonna Leave You" si "Stairway To Haven" Led Zeppelin.. Pentru ca avem momente in viata in care ne dorim sa spunem ceva si nu putem.. Ne este frica. Pentru ca tot ce am simtit si simtim descoperim intr-o melodie. Pentru ca fiecare acord este un sentiment, versurile sunt fiecare gand iar dansul este fiecare pas facut cu celalalt. Pentru ca de fiecare data cand ascultam impreuna ne gandim la aceleasi lucruri si stim asta. Pentru ca atunci cand nu stim ce sa ne spunem cand ne certam sau cand suntem tristi ascultam asta. Cand ne indragostim iar si iar unul de celalalt ne gandim la versurile lor. Cand avem discutii interminabile cu subiecte banale ascultam muzica. Fiecare vers ne reprezinta. Pentru ca este o legatura intre noi si muzica. Asta ne tine impreuna. Pentru ca cei care scriu versurile parca ne citesc gandurile. Si pentru ca putem fi una si aceeasi persoana.. Ca si muzica.

joi, 6 august 2009

Commited or not! Ne gandim la asta din momentul in care cunoastem un "dude". Perfecţiunea întruchipata, in viziunea noastră.. Evident.. Ne entuziasmam prosteşte, avem feţe de visatori şi nu mai suntem atenti la nimic.. Suntem captivaţi. Respingem orice alta ispita. Suntem practic devotati unei persoane pe care o placem. Intalnirile decurg bine.. Totul este ok până când firul povestirii se slăbeşte. Aici este punctul culminant, aici este acţiunea. Trebuie să fie o problemă dar accepţi pentru că eşti egoistă.. Vrei să îţi meargă bine, vezi un viitor. Începi să ai sentimente pe care nu le-ai mai avut, să te cunoşti şi să îţi dai seama că chiar poţi să dăruieşti şi tu la rândul tău ceva. De partea cealaltă simţi acelaşi lucru ba chiar mai mult( asta te face să mergi mai departe, să îţi permiţi să simţi mai mult). Ceva se rupe.. Nu ştii ce. Nu primeşti nicio explicaţie. Eşti respins fără explicaţie şi rămâi confuz în banca ta fără anesteziat. Când îţi revii îţi dai seama că nu mai ai nimic.. Realizezi de fapt că, poate, a fost un vis.. Ceva "poate prea târziu pentru mine şi poate prea devreme pentru tine". De fiecare dată, în orice situaţie o să ne învinuim pentru că o să găsim scuze, avem speranţe.. Lucrul cel mai important este să nu regretăm nimic.