luni, 24 mai 2010

De regula omul/oamenii se schimba de la o secunda la alta, se confrunta cu probleme de comportament (ale celorlalti sau chiar ale lui), se despart, se "impart", se cearta, se impaca. Sunt uimita cum viteza chiar este cea care ne defineste in final si in acelasi timp ne si distruge. Sunt lucruri care sunt tratate cu superficialitate si cu graba de majoritatea dintre noi. Unul dintre lucruri, cel mai important, din punctul meu de vedere, este dragostea (si atat). Uitam ce este, sarim peste ea si trecem la pasul urmator, iubirea, care, sa nu ne intelegem gresit, e un lucru important dar este a doua etapa, este predicatul (daca intelegi). Dragostea este atunci cand simti (cliseul) fluturasii in stomac, simti ca nu mai ai stare, ca o iei razna numai daca te gandesti sau pronunti numele celui "ales". Nu stiu daca exista dragoste la prima vedere, numai cei ce au trait sau simtit asta pot spune. Am mai dat definitii, am mai spus ce este, in viziunea mea, dragostea, toata lumea cred ca intuieste ce este dar nu multi o simt, nu multi au rabdarea necesara sa o simta nu asteapta sa se intample. Si eu traiesc in secolul vitezei ca si voi, nici eu nu am rabdare ca lucrurile sa aiba cursul lor, nici mie nu-mi ajung 24 de ore sa fac ce mi-am propus, in ultimele luni am invatat ca trebuie sa ai rabdare pentru orice se intampla sau ce se va intampla in viata. Fara ea, intr-o secunda putem sa stricam ce am construit. Trebuie sa avem rabdare sa ne indragostim, sa simtim si sa ne bucuram de asta iar dupa trecem la etapa urmatoare. Iubirea. Nu contest, iubirea se intampla, exista. Dragoste fara iubire nu exista (si invers).

Nu exista o explicatie pentru sentimentul de iubire, nu exista niste argumente anume pentru a te face pe tine sa intelegi de ce trebuie sa iubesti sau de ce trebuie sa simti iubirea. De ce de fiecare data cand ne indragostim ne simtim mai bine, suntem mai relaxati, avem chef de viata? Nu v-ati intrebat niciodata? Ar trebui sa ne indragostim in fiecare zi de persoana pe care o iubim (care este langa noi), se poate, nu este atat de greu precum pare.
Sunta atatea de spus, sunt atatea lucruri frumoase pe care le simtim dar unii sunt atat de limitati, nu vor sa creada ca exista asemenea "fenomene".