miercuri, 9 septembrie 2009

Despre frumusete, cu ... Irina


Despre conceptul de frumusete care s-a schimbat de-a lungul timpului.. celor mai selectivi barbati le plac femeile slabe, shik si trendy. Crezi ca mai sunt oare oameni care apreciaza frumusetea interioara…? Exista o tendinta catre punerea in prim plan a aspectului exterior a frumusetii pur fizice. Societatea de azi pune foarte mare pret pe look, pe ambalaj, din ratiuni de cele mai multe ori, mercantile. Vezi produsele din magazine ce sunt puse in ambalaje sclipitoare, care sa atraga atentia, nu? Tu in continuare, si mereu ai vrut asa, ai cautat si cauti barbati(baieti) frumosi. Ok, foarte probabil ca o sa si gasesti, esti frumoasa, tanara si atragatoare, dar frumosii tai or sa ti-o traga mereu, cu siguranta, si de fiecare data, constant.. caci la ce te poti astepta mai mult? Mai devreme sau mai tarziu aici se ajunge(de regula mai devreme..)

Lucrurile se leaga foarte mult de modul in care sunt intelese relatiile interumane, care par sa nu mai aiba loc decat la nivel superficial, epidermic…
Statistic, intr-adevar, conteaza mai mult frumusetea exterioara, insa la nivel profund, aceasta nu are nicio valoare daca nu este insotita si de altceva. Frumusetea exterioara este cea care atrage dar cea interioara este cea care mentine si sustine relatiile. Un corp frumos atrage atentzia si curiozitatea si poate un prim gest de admiratie..
Un om frumos pe interior, este frumos si pe exterior, deoarece trupul este expresia sufletului, a psihicului. Oare cum esti TU defapt..? Trairile interioare isi pun amprenta fizica si in fizionomia individului, de aceea este imposibil sa pacalesti simtul estetic al unui om minimal avizat. Tu, o recunosti, ai suferit, din dragoste cica.. defapt din prostie ar fi mai bine spus. Am crezut ca in sfarsit ai invatat ceva(iti vorbesc de parca ne-am stii de-o viata..) Inteligenta cu care esti inzestrata sper sa te scoata din impas..(daca esti in vreunul) … mai stii? Inima si rationalul? Pe care le ascultam? Am vazut cat de usor confunzi tu inima cu atractia fizica.. poate solutia ar fi un compromis intre creier si inima? Inima nu minte cred eu, numai sa stii care e inima si care creierul.. haha!
Un om frumos pe interior nu va putea face rau nimanui, nici siesi si nici mediului in care traieste. Este in armonie cu sine si se accepta asa cum este.
Femeile se multumesc mai usor cu un barbat care nu arata extraordinar, dar care are o viata interioara interesanta iar barbaţii prefera femeile frumoase si nu neaparat bogate pe interior. Chiar daca pare exagerat si discriminativ, oferta de barbati cu adevarat frumosi este foarte redusa, comparativ cu cea a femeilor, iar acestea au fost nevoite sa se indrepte catre alt gen de frumusete. La un nivel mai profund, fiecare om cauta ceea ce-i lipseste: femeile cauta puterea barbatului iar barbatul cauta frumusetea femeii.

Nu intamplator exista sintagmele: sexul frumos si sexul puternic – dar in ziua de azi, in care sex-rolurile par sa se amestece, femeile incep tot mai mult sa aprecieze frumusetea fizica a barbatilor…

Nu am plagiat... Cred ca femeilor le mai trebuie si cate un sut in dos de la barbati :)

4 comentarii:

bubbles spunea...

Faza cu suturile in fund mi-a placut si sunt de acord.
Daca femeia e proasta, ii trebe un sut in fund poate se mai desteapta. Si daca nici dupa un sut nu-si revine, mai merita unul, si inca unul si inca unul pana poate poate ajunge la o concluzie...Daca nu...tot s-o tii in suturi, oricum n-o sa-si mai de-a seama la un momentdat...

Fish spunea...

“Din cinci emotii numite „fundamentale” – dezgust, teama, manie, tristete si multumire – nu exista decat una pozitiva si aceea este firava.”
Emotiile negative sunt utile. Teama sau mania te fac sa-ti focalizezi atentia pe lucrurile de care trebuie sa te feresti in viitorul apropiat. Pentru asta, ele iti restrang gandurile si te fac sa te detasezi de ceilalti, ca si cum ar striga: „Gandeste-te la tine mai intai!”. In schimb, inspiratia pe care o resimti in fata marinimiei unei persoane pe care o admiri sau chiar in fata imensitatii unui peisaj sau armoniei unei gradini, induce miscarea inversa. Ea te opreste, de asemenea, pentru a te face sa iesi din gandurile obisnuite. Iti deschide mintea si inima catre noi moduri de a fi si de a primi ceea ce lumea are de oferit, si catre ceea ce iti doresti .
Frumusetea are mii de aspecte diferite .
Depinde si de persoana, nu?
Gandesti rational cand ai o varsta frageda,cand nu poti gasi un om cu care sa te poti bucura de placerile care ti le ofera dragostea.Cu inima consider ca este bine sa gandesti,cand intradevar ai intalnit partenerul potrivit.
Daca ai ajuns totusi in postura sa-ti pui aceasta intrebare - ce anume primeaza - glasul ratiunii sau al inimii - cred ca inima nu-i atat de pornita. Poate ca ai avut parte mai mult o infatuare, o iubire de paie, o atractie decat o iubire. Eu stiu ca atunci cand iubesti cu adevarat glasul ratiunii tace. Nu iti pasa de nimic si de nimeni si iti urmezi iubirea.
Idealul in alegeri este ratiunea.

Fish spunea...

Raţionalul îmblânzeşte Iraţionalul.....

Fish spunea...

"Frumusetea nu e rationala precum iubirea nu e, precum sunetul nu e......"