joi, 18 martie 2010

Basm

A fost o data ca niciodata o un rege pe nume John si o regina Ann Forester. Ei traiau intr-un mare castel intr-o tara indepartata. Ann era o femeie foarte stilata, avea parul lung si blond precum razele soarelui, ochii caprui iar fata ii era atat de expresiva incat nimeni nu indraznea sa o supere din dorinta de a-i admira chipul. Purta rochii lungi de catifea cusute de croitori renumiti ai vremii iar bijuteriile ei erau parca o continuare a trupului. Era foarte sensibila si afectuasa. Regele John era un barbat dintr-o bucata, foarte serios si sigur pe el. Avea parul negru, ochii negri ca taciunele si mustata ingrijit aranjata. Purta vesminte ale vremii atent alese.
Viata lor era frumoasa, linistita. Ann a ramas gravida si nu in mai mult de noua luni s-a nascut micuta Johann. Micuta, cu parul blond, ca al mamei ei, cu ochii caprui si cu pielea alba si fina ca al catifelei. O mare fericire s-a asternut la castelul lui John. Marii muzicieni ai vremii au venit sa cante la balul dat in cinstea nasterii micutei Johann. Regi si regine din tinuturi vecine cat si indepartate au venit sa sarbatoreasca venirea pe lume a printesei.
La cinci ani printesa Johann invatase sa scrie si sa citeasca. Intr-o zi la castlul regal a venit verisoara reginei, Mary-Ann, o mare violoncelista si o invata pe micuta Johanna tainele muzicii. Ea alege vioara, fiind foarte potrivita pentru abilitatile si auzul micutei.
Dupa sapte ani regina ramane iar gravida. Si naste tot o fetita. O fetita mica si firava pe nume Irene cu parul negru exact ca al tatalui ei, cu ochii negrii ca doua margele. Avea privirea lafel de expresiva ca a mamei ei. Intre timp Johann care acum avea sapte ani era deja o mare violonista si studia cu mari muzicieni si sustinea concerte la castel.
Irene avea si ea abilitati de muzician, la varsta de sapte ani studiaza blockflote si sustine concerte alaturi de sora ei, care atunci avea paisprezece ani, concerte.
Din ziua aceea John si Ann si-au dat seama ca micile lor printese sunt potrivite pentru muzica de aceea invita renumiti profesori sa studieze cu ele.
La varsta de douazeci si cinci de ani Johann primeste o scrisoare in care este chemata la conservatorul din America sa studieze.
John si Ann raman cu micuta Irene care studia flautul.
Irene avea 18 ani, studia conservatorul si era o mare flautista. Studia artele vremii precum muzica baroca, formele muzicii si teoria muzicala. Citea si studia foarte mult carti de specialitate. Sustinea concerte fie la palat fie in diferite locuri de specialitate.
O mare tristete se asterne in familia Forester in momentul in care intr-o zi primesc o scrisoare de la Irene.

" Dragii mei parinti,


Astazi de dimineata flautul mi-a fost furat. Nu avem niciun indiciu nici eu si nici profesorii. Se pare ca cineva a vrut sa imi faca rau. Sunt foarte trista si nu pot sa imi explic de ce. Nu stiu ce sa ma mai fac. Disperarea ma omoara. Pana acum imi mergea totul bine. Urma sa am un mare concert la ceainaria lui Sir Pope si acum trebuie sa fac ceva in acest caz. Va rog sa ma ajutati de-ndata.Va sarut cu drag,
Fiica voastra iubita,
Irene"

La auzirea acestei vesti regele si regina s-au alarmat si au trimis scrisori si telegrame pentru a descoperi raufacatorul dar fara succes pentru ca fapta a fost bine ascunsa.


Sir Pope era petitorul Irenei . Un mare domn care detinea ceainaria orasului. Nume mari ale artei mergeau sa soarba ceaiul de seara acolo. Era gazda tuturor concertelor si evenimentelor mari. O sustinea pe Irene si o ajuta de fiecare data.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!