miercuri, 6 octombrie 2010

6 Octombrie

Nu incetez sa ma gandesc ce este cu toata lumea si cu banii?
Toata lumea isi doreste cat mai multi bani. Cand vine vorba de munca, ei bine, e nasol. Caci munca nu vine odata cu banii, ar fi mai bine ca banii sa vina... pe tava... Vorba aceea "Pica para... ".
Muncesti.. obtii (orice vrei), nu muncesti.. obtii o mare durere de cap si foarte multa oboseala. Cum ar fi ca noi sa nu ne mai plangem, sa facem ceea ce trebuie sa facem pentru a obtine ceea ce ne dorim fara sa ne plangem sau sa injuram, ca pana la urma ne asumam un risc atunci cand decidem sa il facem. Gandhi spunea: "Whatever you do in life will be insignificant but it's very important that you do it".
Pentru noi, in acest moment, este foarte greu sa muncim cu sufletul, de fiecare data vom avea ceva de obiectat, vom injura ca ori e prea dimineata ori e prea departe ori e trafic, vom plange, vom fin nemultumiti.
Oamenii, din ce in ce mai mult sunt preocupati de bani, vor bani. Adevarul ca numai asa traim, dragostea de tara nu ne da de mancare. Si de ce vrem si vrem bani? Pentru ca nu ii putem obtine. Suntem ca niste lei (animale) care alearga dupa prada, in final nu ne algem cu nimic. Alergam... alergam si degeaba. Dar suntem in secolul in care nu ne mai pasa de iubire, spirit, om, aproape, prieteni si alte "bull shituri"... ne pasa de bani, "mertzane", "bambu", combinatii, droguri, "femei" si bautura.

Toata lumea vrea bani, vrea putere.
Case, masini, telefoane mobile, laptopuri si alte "chestii" care nu ii fac fericiti decat pentru putin timp. Fiecare asteapta de la viata "materialul" (fiind acel ceva ce va rezolva, la un moment dat, problema. Unde este acela care traieste clipa, care nu spune "aia e!" care iubeste?

6 comentarii:

Suflet naiv spunea...

Sanatatea se poate cumpara cu bani?

Unknown Artist spunea...

Sigur... mergi la doctor dai bani.. esti sanatos. :)

Suflet naiv spunea...

I'auzi, daca tu zici...

Alexandra B. spunea...

Nu pentru ca e pritena mea, dar tind sa-i dau dreptate Irinei
pt ca au existat si vor exista mii de cazuri in care oameni simpli, oameni modesti mor din cauza unor boli precum cancer pentru ca nu au indeajuns de multi bani pentru tratament sau operatie...
Nu e corect, dar e real.
Nu ar trebui ca banii sa fie totul.

Suflet naiv spunea...

Sunt miliardari in strainatate care stau paralizati pt. ca inca nu s-a descoperit nimic pt. acest tip de afectiune.

Unknown Artist spunea...

Eu vorbeam de Romania. De oamenii din jurul meu. Sistemul sanitar din roamnia lasa de dorit. NU vorbim de America. Pentru ca nu s-a descoperit nimec pentru anumite boli, nu e vina nimanui. Si revin... trebuie sa ne dam mai mult interesul si sa muncim mai mult pentru a ajunge unde vrem.


Iti multumesc Alexandra